Parteneriat educational intre Universitatea Danubius si Institutul Bancar Român Recomandat

Începând cu luna aprilie 2022, Universitatea Danubius din Galați și Institutul Bancar Român (IBR) au semnat un acord de parteneriat. Astfel, studenții și masteranzii din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor vor fi primii beneficiari prin acces la cursuri de înaltă calitate și certificări europene pe baza unor oferte preferențiale.

Institutul Bancar Român (IBR) este leader în furnizarea programelor de pregătire în domeniul financiar-bancar, acoperind cu succes şi arii de mare interes pentru o carieră de succes în industria serviciilor financiar-bancare.

Fondat în 1991, IBR are ca principal obiectiv perfecţionarea profesională, pregătirea şi specializarea personalului din sectorul financiar-bancar, în conformitate cu strategia stabilită de către membrii săi fondatori, Banca Naţională a României (BNR) în cooperare cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Peste 100.000 de profesionişti din sectorul serviciilor financiare, companii/corporaţii, reprezentanţi ai autorităţilor publice, studenţi/masteranzi au participat la programele de pregătire, cursurile în format open şi in-house şi conferinţele organizate de către IBR până în prezent.

În portofoliul IBR se regăsesc cursuri, programe şi evenimente care acoperă peste 160 de teme de actualitate, iar în fiecare an circa 20 – 30 de teme noi intră în oferta de training IBR. Trainerii IBR sunt experţi asociaţi, specialişti cu vastă experienţă şi reputaţie profesională.

IBR acţionează ca o platformă de educaţie financiar-bancară specializată, fiind înfiinţat de BNR şi ARB prin Hotărârea de Guvern nr. 693/1991 (cu modificările şi actualizările ulterioare).

De asemenea, Lect. Univ. Dr. Călin-Mihai Rangu, Decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor ne-a oferit și informații despre oportunitățile pe care studenții, non-studenții și masteranzii le vor avea dacă urmează acest curs: "Prima oportunitate este accesul la Certificatul Bancar European cu standardul Triple E. Cursul și certificarea au o perioadă de 5 luni, în urma căruia se va obține un certificat recunoscut în orice stat al UE.  Tematicile acoperite sunt din domeniiile: Sistemul financiar şi monetar al U.E.; Clienţii, produsele şi serviciile bancare; Riscuri şi conformitate; Etică, control şi audit intern. Cursul se adresează atât studenților universității, care doresc să intre în domeniul fianciar-bancar, cât și personalului care lucrează în acest domeniu, în prezent, pentru pregătire și evoluție în carieră."

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.