O ordonanţă de urgenţă pentru învăţământul universitar Recomandat

10 sorin 10 sorin

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care să redefinească învăţământul universitar cu frecvenţă, în sensul în care universităţile îşi pot organiza cursurile şi online, într-o proporţie care va fi stabilită în funcţie de domeniul de studiu.
„Prin ordonanţa de urgenţă se redefineşte forma de învăţământ cu frecvenţă, care până acum era definită prin interacţiunea, subliniez, nemijlocită, în spaţiul universitar, între profesor şi studenţi. Acum sunt permise o serie de activităţi online, în limbaj obişnuit, în limbaj juridic - activităţi susţinute prin mijloace informatice, electronice, şi de comunicare specifice -, într-o proporţie care va fi diferită funcţie de domeniul de studiu, proporţia orelor de curs pe care le poţi susţine fără prezenţă fizică difera de la domeniul medical, la domeniul ingineresc, la domeniul socio-umanelor sau domeniul artelor”, a declarat vineri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres. Conform ministrului Educaţiei, separat, ARACIS va analiza fiecare domeniu în parte şi va spune care este procentul admis pentru aceste activităţi.
„Va exista şi o abordare separată, în funcţie de nivelul de studii. În speţă, licenţă, master, doctorat. Toate aceste activităţi vor fi admise în definiţia formei de învăţământ cu frecvenţă, singura formă de învăţământ finanţată de guvern. De la momentul intrării în vigoare a acestei Ordonanţe de Urgenţă, ARACIS va avea la dispoziţie 90 de zile pentru elaborarea acestui plan diferenţiat funcţie de domeniul de studii, nivelul de studii, şi de forma de învăţământ”, a declarat ministrul Cîmpeanu. Universităţile ar trebui să ia la cunoştinţă de astfel de modificări ale standardelor de calitate şi să le aplice din anul universitar 2022-2023.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.