Peste 6 mii de directori de şcoli au preluat mandatele pe 17 ianuarie 2022, în urma concursului organizat de Ministerul Educaţiei. Pe 4 aprilie alţi peste 2 mii de profesori au primit deciziile de numire pe post, cu intrare în vigoare din 18 aprilie. Pentru toţi managerii de şcoli, Edupedu.ro, în parteneriat cu AVE – Asociaţia pentru Valori în Educaţie, pun autorităţilor o întrebare cheie: Ce urmează? Răspunsul cel mai aşteptat va veni de la ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezent la conferinţa online, LIVE, din data de 11 aprilie, de la ora 15:00. Pentru că promovarea selecţiei nu garantează şi reuşita în cariera de manager şcolar, vom vorbi despre cât de importante sunt instrumentele de dezvoltare pe care le are la dispoziţie un director de şcoala, principal sau adjunct, precum şi despre nevoile, dorinţele şi aşteptările acestora.
Sunt puţine date care oferă detalii pentru a contura un profil al directorului de şcoală din România. În raportul de la studiul internaţional TIMSS, derulat în România de Universitatea din Bucureşti, apar date ştiinţifice despre directorii şcolilor participante la studiu, date relevante statistic pentru sistemul de învăţământ. Astfel, directorii petrec, în medie, 10 ani în poziţia aceasta, cei mai mulţi au studii de master finalizate (53%), iar 87% dintre ei au declarat că au calificări sau acreditări în domeniul leadership-ului educaţional. Conturarea unui profil al directorului de şcoală şi mai apoi a unor standarde pentru managerul şcolar sunt prezente în Proiectul România Educată şi promise în noul proiect al Legii Educaţiei. Directorii de şcoală sunt cheia transformării pentru viitorul educaţiei din România, aşa că anul acesta, sunt 200 de locuri dedicate liderilor şcolari pregătiţi să contribuie la schimbarea sistemului educaţional local, iar înscrierile sunt deschise până pe 10 aprilie.
În program vor fi implicaţi peste 250 de mentori din business. Directorii selectaţi vor fi sprijiniţi să devină actori ai schimbării în şcolile pe care le conduc, prin colaborarea directă cu un lider din business, care va deveni mentor personal pe durata celor 16 luni de instruire, scriu organizatorii.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display