×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 807

Activități privind Ziua națională a lecturii Recomandat

În unitățile de învățământ preuniversitar se organizează activități educaționale și/sau culturale, pentru “promovarea și încurajarea lecturii”, potrivit noii legi nr. 21 din anul 2022. Această lege instituie ziua de 15 februarie ca Ziua națională a lecturii

Astfel, în școli se pot organiza manifestări culturale dedicate Zilei naționale a lecturii în colaborare cu asociații și fundații care au ca obiect de activitate realizarea de activități educaționale și/sau culturale, conform legii.

Asistență de specialitate pot acorda “muzeele, bibliotecile publice și instituțiile cu atribuții în domeniile educației și culturii” pentru aceste manifestări organizate cu ocazia Zilei naționale a lecturii, “în vederea încurajării lecturii”. Totodată, dacă oferă asistență și se implică în activități, acestea monitorizează activitățile respective.

Editurile pot să își pună standuri cu volume, în clase, “pentru prezentare și vânzare de carte cu caracter educativ și/sau recreativ”

În săptămâna care include Ziua națională a lecturii se pot desfășura și activități de promovare a lecturii “în timpul activităților didactice”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.