Activitatea ARACIP cercetată de procurori, președintele demis Recomandat

Parchetul a fost sesizat de Ministerul Educației în legătură cu o serie de nereguli constatate la agenția care autorizează și acreditează grădinițele și școlile, ARACIP, a anunțat marți, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta precizase încă dinaintea conferinței că a sesizat “probleme” în activitatea instuției. Ministrul a precizat că a fost emis ordinul de eliberare din funcție a președinteluI ARACIP, Șerban Iosifescu.

eregulile “sunt atât de grave, încât depășesc limitele de competență ale Ministerului Educației, raportul corpului de control a fost trimis astăzi către Curtea de Conturi, către agenția națională de integritate și către Parchetul de pe lângă Judecătoria București”., a spus ministrul. El menționase problemele constatate la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP luni seară, când a prezentat agenda conferinței de presă.

ARACIP a devenit, recent, ținta unor critici repetate din partea asociației școlilor particulare și a unor secretari de stat. ARACIP este o instituție aflată sub coordonarea Ministerului Educației, înființată acum un deceniu și jumătate,.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.