Admiterea în școlile MAI Recomandat

„Până la data de 20 mai 2022, candidaţii care întrunesc condiţiile şi criteriile prevăzute  de legislaţia în vigoare vor completa cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pe care o pot descărca de pe site-ul MAI, şi pe care o pot depune la unităţile MAI de recrutare din judeţul de domiciliu”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit MAI, evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează de specialişti din cadrul unităţilor de recrutare, conform planificării întocmite de către structurile cu atribuţii de recrutare. Examinarea medicală a candidaţilor se realizează potrivit prevederilor OMAI  nr.105/2020 privind examinarea medicală a candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum şi la concursurile de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare.   

Proba de evaluare a performanţei fizice se va susţine la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, în perioada 1-6 iulie 2022, conform unei planificări care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI la secţiunea Carieră/Instituţii de învăţământ/Formare profesională. În vederea susţinerii acestei probe, candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul.   Ulterior promovării probei de evaluare a performanţei fizice,  candidaţii MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN şi Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti se înscriu la instituţiile pentru care au optat şi pentru care au întocmit dosar de recrutare, prezentând documentele solicitate de organizatori şi continuă procedura de admitere conform graficelor/ calendarelor stabilite de acestea prin metodologiile/regulamentele proprii.   

Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se regăsesc pe site-ul oficial al fiecărei instituţii de învăţământ. Candidaţii au obligaţia de a urmări informaţiile cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor de admitere pe site-urile oficiale ale instituţiilor de învăţământ pentru care optează.   

Candidaţii se pot înscrie la mai multe instituţii de învăţământ MAI în funcţie de data stabilită pentru susţinerea probelor de cunoştinţe/ graficele de admitere, situaţie în care se întocmesc dosare distincte de recrutare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.