Un premiu pentru studenţii Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi Recomandat

1 stud 1 stud

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică a fost reprezentată cu succes la cea de-a IV-a ediţie a „CONFERINŢEI TEHNICO-ŞTIINŢIFICĂ A STUDENŢILOR, MASTERANZILOR ŞI DOCTORANZILOR, 2022”, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei în perioada 29-31 martie 2022. Aceasta s-a desfăşurat online, participanţii fiind studenţi de la licenţă, master şi doctorat.
Echipa care a reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a avut în componenţă studenţii Vătafu Radu-Ionel şi Lăbuş Andrei Petrişor, anul II, licenţă, la Automatică şi Informatică Aplicată şi un student de la Sisteme Electronice Avansate anul II master - Dobrotă Dragoş Ioan - şi a obţinut Premiul al II-lea. Titlul proiectului prezentat a fost „MAŞINĂ AUTONOMĂ”, îndrumător Şl. dr. ing. Mihaela Andrei.
Sistemul a fost implementat cu ajutorul unei platformei de dezvoltare cu microcontroller, vehiculul fiind capabil să se deplaseze autonom evitând obstacolele din calea lui, să găsească un loc de parcare şi să-l ocupe. A fost realizată şi o aplicaţie Android care comunică prin Bluetooth cu maşinuţa. Prin intermediul acesteia se alege modalitatea de deplasare: autonom sau comandat. În aplicaţie există butoane pentru efectuarea manevrelor pentru găsirea unui loc de parcare, parcare laterală sau oprire de urgenţă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.