Studenţii gălăţeni acordă ajutor refugiaţilor din Ucraina Recomandat

28 campus 28 campus

La Căminul C din Galaţi este aglomeraţie de dimineaţă. În cursul nopţii, pe lângă cei 70 de refugiaţi cazaţi aici, au mai venit peste 200, de la Isaccea. Cei mai mulţi sunt din Odesa şi Kiev, au reuşit să ajungă în Galaţi cu copiii, animalele de companie, cu hainele de pe ei şi câteva acte de identitate. Studenţi, profesori, voluntari din oraş s-au mobilizat exemplar şi au asigurat nu doar cazarea, ci şi o masă caldă, au adus paturi, haine groase, conserve, apă, jucării, consumabile pentru copii (pampers, detergent, materiale de igienă) dar şi medicamente.
„În căminul C avem la acest moment cazaţi peste 300 de refugiaţi. Oamenii au venit azi noapte pe diferite căi, unii pe la Isaccea, alţii pe la Giurgiuleşti. Avem voluntari de la câteva asociaţii studenţeşti, care stau aici 24 din 24 şi s-au mişcat exemplar. Am încercat, cu ai mei colegi, să coordonam colecta de îmbrăcăminte, alimente, să facem trierea, am pus la dispoziţie frigidere pentru alimentele perisabile, am asigurat căldura în cămin. Avem un transport care va pleca la Isaccea, vom trimite paturi, îmbrăcăminte şi alimente acolo, apoi îi vom aduce pe refugiaţi aici, la nevoie mai pregătim un cămin studenţesc pentru ei. În ritmul acesta vom avea peste 500 de oameni cazaţi în Campusul <Al. I. Cuza>. Ne străduim să le asigurăm toate condiţiile, să le mai alinăm suferinţa”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Pentru cei care doresc să facă donaţii în bani, Asociaţia pentru Instruire în Situaţii de Ugenţă, care participă alături de studenţi la acţiunea din Campusul „Al. I. Cuza”, pune la dispoziţie şi un cont: RO48BRDE180SV26426761800 la BRD Galaţi, cu menţiunea HelpUcraina. Fondurile vor fi direcţionate exclusiv către refugiaţi.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.