Prima generație de elevi care, de la intrarea în clasa pregătitoare până la a VIII-a, a învățat pe un curriculum bazat pe competențe, nu va avea, la finalul liceului, un Bacalaureat bazat pe competențe, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Digi 24 că primul Bacalaureat bazat pe competențe va fi în anul 2026, „până atunci Bacalaureatul va fi în modul cunoscut”.
Vizați de anunț sunt cei 123.122 de elevi care au susținut acum Evaluarea Națională, un examen bazat pe competențe, și care intră din septembrie 2021 în clasa a IX-a, la liceu.
Generația care a intrat în școală în 2012 a fost prima care a făcut clasa pregătitoare, introdusă prin legea 1/2011. Elevii au 9 ani de școală în clasa a VIII-a. Atât în ciclul primar, cât și în gimnaziu, acești elevi au avut un curriculum bazat pe competențe. Potrivit formei inițiale a Legii Educației, aceștia ar fi trebuit să susțină o Evaluare Națională transdisciplinară, dar acest tip de examen a fost amânat pentru generația care intră în toamnă clasa a VI-a.
Elevii care intră acum la liceu ar fi trebuit să înceapă clasa a IX-a cu un curriculum nou, planuri-cadru noi, cu programe noi, cu profesori formați pentru predarea bazată pe competențe și pe noile conținuturi, cu manuale noi.
Ministrul Cîmpeanu a anunțat încă din primăvară că elevii care vor intra, în toamnă, în clasa a IX-a vor avea parte de un curriculum tranzitoriu.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display