66 de ani de formare specialiști universitari în domeniul acvaculturii, la Galați Recomandat

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” contorizează, anul acesta, 66 de ani de când formează specialiști în domeniul acvaculturii.

Sub sloganul ”Împreună, facem ca totul să fie posibil!” reprezentanții facultății gălățene susțin că vor să asigure transferul de cunoaștere practică spre studenții facultății prin intermediul Stației Pilot ,,Sistem Recirculant de Acvacultură’’.

”Aici, în universul lumii acvatice, studenții deprind experiența necesară pentru a putea asigura managementul operativ la nivelul celor mai complexe sisteme de producție din acvacultură. Te așteptăm în #ComunitateaSIA# pentru a fi partenerul nostru în cercetare, inovare și producție.

Aici înveți tehnologii de creștere pentru diverse specii de pești, precum și moduri de operare și control al celor mai noi echipamente întâlnite în acvacultura intensivă” promite colectivul implicat în promovarea dar și coordonarea acestei instituții universitare de înaltă specializare în educația din domeniul Științelor Vieții.

Mai trebuie subliniat faptul că, elementul central al procesului educațional din SIA este tocmai această Stație Pilot ,,Sistem Recirculant de Acvacultură’’ - RSA.

În cadrul Stației pilot se desfășoară cercetări avansate, exploratorii, transdisciplinare, ce au ca principal deziderat idenficarea unor soluții inovare care să eficientizeze funcționarea sistemelor recirculante de acvacultură, atât din punct de vedere tehnic cât și economic.

În acest scop, sunt dezvoltate următoarele direcții de cercetare:

  • Optimizarea proceselor de tratare a apei tehnologice și a efluentului de acvacultură intensivă prin îmbunătățirea și/sau dezvoltarea unor instalații/echipamente noi, performante, care înglobează tehnici avansate și tehnologii de vârf din domeniul științei materialelor, nanotehnologiilor și ingineriei electrice etc.
  • Perfecționarea designului unor sisteme recirculante de acvacultură avansate, ușor reproducbile, eficiente, care să poată fi implementate în sectorul de producție. Se urmărește utilizarea unor materiale și soluții tehnice care să reducă cheltuiala inițială de capital.
  • Eficienzarea industriei acvaculturii practicate în RAS, prin dezvoltarea unor sisteme îmbunătățite de management tehnologic și operațional.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.