Educația în mediul rural, crunt ”lovită” de pandemie. Ce este de făcut? Recomandat

Un sondaj realizat de World Vision România în mai multe județe ale țării privind impactul pandemiei asupra educației relevă date năucitoare: ”Jumătate dintre profesorii din mediul rural spun că elevii lor au pierdut din materie în pandemie;

Profesorii din mediul rural care au răspuns unui sondaj al Fundaţiei World Vision România consideră că elevii lor au pierdut între 11% și 45% din materie în pandemie, afirmă organizația într-un comunicat de presă. În 9% dintre cazuri, pierderile de învățare sunt majore, de la 46% la 80% din materie.

Aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online. Doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online. Restul au trimis și exerciții prin telefon, Whatsapp, Messenger ori teme printate copiilor, pentru că aceștia nu aveau mijloace de conectare online. Peste 55% dintre părinți nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie. 8% dintre respondenți afirmă că nu dețin niciun dispozitiv care să-i permită copilului să-și continue educația acasă. Doar 20% au afirmat că în familiile lor copiii au urmărit emisiunile Teleșcoala organizate de Ministerul Educației. 8 % din cauză că nu au avut televizor care să le permită să urmărească emisiunea, proporția atingând valori foarte mari în Cluj (22 %) și Vaslui (15%).

O treime dintre profesori spun că notele copiilor s-au deteriorat în perioada școlii online. Doi din trei profesori afirmă că este necesar un ghid standardizat pentru educație remedială, iar 80% spun că au nevoie de formare în domeniul educației digitale, se mai precizează în document.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.