Ediția a XVII-a - Festivalul concurs de Tradiții și Obiceiuri Recomandat

E.Sava Popovici Marți, 02 Iulie 2024 0

Unic în România și în Europa, festivalul aduce împreună comunități din mediul rural pentru a celebra și a menține vii tradițiile și obiceiurile străvechi.

Cea de-a doua etapă ”Cultură pentru cultură” din acest an, desfășurată în weekend, în expoziția etnografică FARĂU, una dintre primele expoziții etnografice constituite în Județul Alba în urmă cu 18 ani, și-a stabilit câștigătorii.

În urma jurizării, ca premieră absolută în cele 17 ediții desfășurate până în prezent, toți cei patru membri ai juriului au notat cu exact același punctaj două comunități locale. Este vorba despre comunitatea din Șona și comunitatea din Mihalț, care au obținut astfel, ambele, premiul I(premiul II nu s-a mai acordat, iar valoarea celor două premii, I și II, a fost cumulată și împărțită celor două comunități clasate pe primul loc).

Premiul III a fost obținut de comunitatea din Valea Lungă și cel de al IV-lea premiu i-a revenit comunității din Hoparta, conform punctajelor obținute.

Menționăm faptul că toate comunitățile locale participante s-au prezentat exemplar, cu elemente de Patrimoniu Cultural imaterial pentru toate secțiunile din concurs: Obicei tradițional / Solist vocal / Grup vocal / Rapsod popular / Poet popular / Solist instrumentist / Grup instrumental / Dans/suită de dansuri tradiționale / Minorități naționale / Meșteșuguri tradiționale / Gospodărie/expoziție etnografică / Gastronomie tradițională .

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.