Beiuș va avea un muzeu modern cu ajutorul fondurilor europene Recomandat

E.Sava Popovici Luni, 01 Iulie 2024 0

ADR Nord-Vest și Primăria Municipiului Beiuș (județul Bihor) au semnat ieri, 11 iunie 2024, un contract de finanțare pentru reabilitarea și transformarea muzeului din Beiuș într-un spațiu cultural care va atrage și mai mulți vizitatori.

Fondurile europene vor ajuta la modernizarea ansamblului cultural într-un loc care îmbină tradiția și inovația pentru publicul din Regiunea Nord-Vest. Pentru cei 10,000 de locuitori ai Beiușului, acest proiect va reaprinde interesul pentru cultură, și va marca pentru generațiile viitoare istoria bogată a comunității din municipiu, chiar și din județ.

Clădirea va fi integrată într-o rețea de muzee sustenabile și prietenoase cu mediul, fapt care confirmă angajamentul dat de acest proiect pentru o dezvoltare durabilă a infrastructurii de turism. Efectul acestei rețele va fi transformarea acestui spațiu de 1,300 m2 într-un centru de învățare și inspirație pentru generațiile actuale și viitoare la care sunt așteptați peste 6000 de vizitatori anual. Datorită acestui proiect, alte instituții similare din regiune vor putea fi inspirate de această inițiativă culturală și vor avea o abordare responsabilă și inovatoare în relație cu nevoile comunității și în sprijinul protejării mediului înconjurător prin reducerea cu 60% a consumului de gaz și electricitate.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.