O rază de speranţă pentru ucrainienii refugiaţi Recomandat

2 flori 2 flori

Lacrimi de bucurie şi o rază de speranţă, în Campusul „Al. I. Cuza”! Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, alături de alţi reprezentanţi din conducerea U.D.J.G., a împărţit flori şi mărţişoare tuturor femeilor din Ucraina cazate în Caminele C şi B.
„Am dorit să le înseninăm acestor doamne şi domnişoare începutul de primăvară şi ne exprimăm speranţa că se vor întoarce cu bine acasă, în pace şi linişte”, a declarat prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Mărţişoarele - simbol al primăverii - au fost confecţionate de studenţii străini care învaţă limba română la anul pregătitor, la iniţiativa cadrelor didactice de la Facultatea Transfrontalieră, în cadrul Centrului Limba noastră.
Gestul a fost primit cu lacrimi în ochi de femeile refugiate cazate în cele două cămine din Campusul „Al. I. Cuza”, mai ales că obiceiul Mărţişorului este cunoscut şi practicat şi în Ucraina. La acest moment, Caminele C şi B oferă un acoperiş sigur pentru mai bine de 500 de refugiaţi.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.