Ziua Națională a Lecturii – manifestări dedicate la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Recomandat

Începând cu acest an, Ziua Națională a Lecturii va fi sărbătorită la data de 15 februarie. Este un binevenit prilej de promovare și de încurajare a lecturii, cea care are puterea de a forma și de a educa tânăra generație.

Astfel, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, a organizat o serie de manifestări de Ziua Națională a Lecturii sub motto-ul „Citim împreună!”.

Atât la sediul central al bibliotecii, cât și la celelalte filiale din municipiu vor avea loc, pe tot parcursul acestei săptămâni, numeroase sesiuni de lectură interactivă cu cititorii mici și mari.

De asemenea, echipe de bibliotecari vor vizita astăzi trei grădinițe din oraș și unul dintre liceele gălățene, unde îi vor încânta pe cei prezenți cu o serie de manifestări educative și distractive.

Tot în cadrul activităților dedicate Zilei Naționale a Lecturii, o echipă a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” se va deplasa la un centru dedicat persoanelor vârstnice, unde va organiza o lectură publică și va avea loc o prezentare de carte.

De asemenea, cititorii care trec pragul bibliotecii în această săptămână vor primi provocarea, din partea bibliotecarilor gălățeni, de a citi în direct, pe pagina de socializare a instituției, un fragment dintr-o carte preferată.

Mai mult, o parte dintre bibliotecari vor purta astăzi costume specifice personajelor din opera marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, de la nașterea căruia s-au împlinit, zilele trecute, 170 de ani.

Lectura are un rol foarte important în dezvoltarea și evoluția copiilor, în a forma valori și principii, fiind cel mai rapid mod de a le îmbunătăți gândirea și comunicarea. Datorită lecturii, copiii înțeleg viața și își dezvoltă imaginația.

De aceea, unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le putem oferi copiilor noștri este universul cărților - Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.