Tăierea Capului Sf Ioan Botezătorul pe 29 august Recomandat

Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul este o sărbătoare prăznuită de crendicioși la fiecare dată de 29 august. Sărbătoarea importantă vine și cu o serie de restricții, după cum susțin superstițiile. Sărbătoarea este una dintre cele 12 praznice Împărătești și este de un simbolism aparte.
Mâine, când se comemorează Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, credincioșii trebuie să respecte o serie de restricții. În această zi nu se fac activități precum: spălatul rufelor, călcatul rufelor sau cusutul lor și nici nu se muncește la câmp.
Iată că sărbătoarea vine și cu o serie de restricții culinare, dar și altele. Mai exact, nu se consumă produse precum lapte, ouă, brânză și produse de origine animală. De asemenea, este interzisă folosirea cuțitului și lucrul cu orice alte obiecte ascuțite, potrivit superstițiilor zilei.
Astăzi nu se toacă și nici nu se mănâncă varză pentru că „sfântul de șapte ori i s-a tăiat capul ca pe varză și iarăși a înviat”. Nici mere, pere, nuci, usturoi, orice fructe sau legume cu formă rotundă nu se consumă, iar superstiția spune că cei care nu respectă tradiția se pot îmbolnăvi.
Alimente sau băuturi care amintesc de culoarea sângelui, precum vinul roșu sau alimentele roșii, trebuie, de asemenea, ocolite.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.