România a făcut un pas important către aderarea la OCDE Recomandat

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale MMSS anunță că a finalizat cu succes procedura audierilor pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) care a avut loc în cadrul Comitetului pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale (ELSAC) al OCDE.

În urma analizei măsurilor concrete luate de România în domeniul muncii și solidarității sociale, Comitetul ELASC a evaluat pozitiv reformele pentru dezvoltarea pieței muncii, a formării profesionale, protecției sociale și a politicilor legate de migrație pentru protejarea pieței interne.

„Comitetul a evidențiat tendințele pozitive de pe piața muncii și rezultatele sociale din ultimii ani și felicită România pentru reformele implementate în ultimii ani, precum și pentru reformele planificate în continuare. (…) În lumina acestor progrese, sunt bucuros să vă informez că în urma evaluării, comitetul ELASC a decis să propună accederea României la OCDE”, a transmis Ilze Zvidrina, președintele Comitetului pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.
„Aderarea la OCDE marchează un pas important pentru dezvoltarea României. Aceasta va aduce oportunități mai bune de angajare, o protecție socială mai solidă și un cadru economic mai stabil. Este un moment care marchează angajamentul ferm al României de a progresa alături de economiile dezvoltate ale lumii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Prin aderarea la OCDE, România se alătură unui grup de țări care respectă cele mai bune practici internaționale în domeniul economic și social. Asta înseamnă beneficii semnificative pentru toți românii, printre care se numără:
• Stabilitatea economică: România va beneficia de standarde și politici economice bine reglementate, ceea ce va conduce la o creștere economică sustenabilă și la crearea mai multor locuri de muncă;
• Accesul la practici internaționale: Implementarea celor mai bune practici din cadrul OCDE va duce la îmbunătățirea calității vieții, asigurând un mediu de muncă mai sigur și mai echitabil;
• Creșterea investițiilor: Prin adoptarea unor politici economice transparente și eficiente, România va deveni un mediu mai atractiv pentru investitori, ceea ce va genera noi oportunități pentru toți cetățenii;
• Protecție socială extinsă: Aderarea va sprijini dezvoltarea de noi măsuri de protecție socială, menite să ajute cetățenii vulnerabili și să reducă inegalitățile sociale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.