Președintele Iohannis: Curtea de Conturi a devenit un pilon al eforturilor României de a îmbunătăți integritatea guvernamentală Recomandat

Curtea de Conturi a devenit un pilon al eforturilor României de a îmbunătăți integritatea guvernamentală și de a se alinia celor mai înalte standarde internaționale în materie de bună guvernare. Declarația aparține președintelui Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, la Palatul Cotroceni.

„Celebrăm un moment simbolic pentru auditul public și cooperarea internațională, recunoscând contribuțiile esențiale ale unor personalități de vârf în acest domeniu. Ne aflăm în pragul împlinirii a 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României, autoritate care a evoluat, în ultimii ani, și datorită parteneriatelor externe deosebit de valoroase. Rolul României în promovarea transparenței și a integrității la nivel internațional este astăzi mai relevant ca niciodată. Curtea de Conturi a devenit un pilon al eforturilor României de a îmbunătăți integritatea guvernamentală și de a se alinia celor mai înalte standarde internaționale în materie de bună guvernare. Într-un peisaj mondial complex, în care schimbările geostrategice creează presiuni constante asupra guvernelor și economiilor lumii, parteneriatele internaționale și schimbul de experiență devin esențiale. În acest cadru, munca celor prezenți aici, astăzi, reflectă angajamentul față de propriile sisteme naționale, dar și față de o guvernanță globală mai eficientă”, a declarat Klaus Iohannis.

În cadrul ceremoniei, președintele i-a decorat pe Controlorul General al Statelor Unite ale Americii și Șef al Oficiului pentru Responsabilitate Guvernamentală din SUA, Gene Dodaro, și pe președintele Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit, Bruno Dantas.

Președintele a spus că sub conducerea lui Gene Dodaro, parteneriatul dintre Oficiul pentru Responsabilitate Guvernamentală al Statelor Unite ale Americii și Curtea de Conturi a României a fost unul esențial în modernizarea și profesionalizarea auditului public românesc.

Despre Brino Dantas, Iohannis a declarat că a consolidat rolul instituțiilor supreme de audit spre o mai mare independență, inclusiv prin cooperarea internațională.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.