Ministrul Mediului: SGR crește de la o lună la alta, rezultatele sunt pozitive Recomandat

 Ministrul Mediului, Mircea Fechet, este optimist în ceea ce privește Sistemulul de Garanție Returnare. El spune că rezultatele sunt pozitive și că „sistemul crește de la o lună la alta, cu siguranță în această toamnă vom anunța și cifra de 2 miliarde, este un lucru pe care îl așteptăm”.

Declarația a fost făcută la Dolj în cadrul unei ceremonii de inaugurare a unui sistem de sortare.
„Rezultatele sunt pozitive. Dacă ne uităm la cifre, și așa cum s-a spus, am depășit 1,3 miliarde, la sfârșitul lunii iulie, o să atingem în curând și cel de-al doilea miliard, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mediu, la fel cum înseamnă foarte mult și pentru mediul de afaceri și locurile de muncă. Faptul că astăzi, ne aflăm la Dolj și deschidem cel de-al șaselea centru de sortare și de numărare, e o dovadă în acest sens. Numai echipamentele de aici au costat peste 6 milioane de euro. 120 de locuri de muncă verzi, așa cum le numim noi, oameni din localitățile învecinate, iar natura o vedem în fiecare zi mai curată, fie că vorbim de păduri, de albiile cursurilor de apă, de marginea drumurilor din România.

Cu toții vedem că țara noastră e mai curată de la o zi la alta și asta ar putea să însemne faptul că sistemul de garanție-returnare merge așa cum trebuie”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Ministrul Mediului a recunoscut că sistemul mai are nevoie de îmbunătățiri.
„Sunt de multe ori cozi nejustificat de mari la acele aparate de colectare, sunt magazine care astăzi, la 8 luni distanță de la lansarea sistemului SGR, pur și simplu refuză, deși legea îi obligă, să preia ambalajele de la oameni. Din acest motiv, am rugat colegii din minister, de la Garda de Mediu și Protecția Consumatorilor, să identifice acele puncte de colectare care nu respectă legea. E un întreg ansamblu care nu funcționează în lipsa participării unui actor din acest întreg ecosistem. Sistemul crește de la o lună la alta, cu siguranță în această toamnă vom anunța și cifra de 2 miliarde, este un lucru pe care îl așteptăm”, a precizat Fechet.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.