PSD vs PNL în ceea ce privește majorarea pensiilor Recomandat

Fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, i-a atacat dur pe colegii de coaliție. Singurele guverne care au înghețat pensiile au fost cele de dreapta, seniorii pentru ei au valorat zero lei, a spus Budăi

Atacul a apărut în condițiile în care atât PSD, cât și PNL își asumă meritele majorării pensiilor.

„Observ de câteva zile un elan, de-a dreptul <pionieresc>, al colegilor noștri de alianță liberali care ne explică <cât de multe și cât de bune> au făcut ei pentru părinții și bunicii noștri”, a transmis pe Facebook Marius Budăi.

Budăi continuă atacul și spune că liberalii s-au opus în 2020 aplicării Legii 127/2019, lege care prevedea recalcularea pensiilor și asta doar pentru că era o lege “marca PSD”, că în ⁠2020 nu au acordat majorarea prevăzută de legea 127/2019iar în ⁠2021, cu ministru muncii de la PNL și că având prim-ministru tot de la PNL, nu au dat niciun leu majorare la pensii.

„Tot în 2021, cu ministru muncii de la PNL și prim-ministru tot de la PNL, îngheață pensiile cetățenilor români pentru următorii 50 de ani prin trecerea acelui procent odios și nedrept(9,4%). Acest procent nu există în niciun alt PNRR al vreunui stat membru al Uniunii Europene. În ⁠2022 când eu, în calitate de ministru al muncii, propuneam, susținut de Marcel Ciolacu și PSD, majorări de pensii, liberalii îmi cereau demisia, iar în ⁠2023 la votarea actualei legi, Legea 360/2023, erau liberali care anunțau că nu votează legea. Și, mai trebuie reamintit ceva: singurele guverne, de după revoluție, care au înghețat pensiile au fost guverne <de dreapta>: Băsescu-Boc (PDL, acum PNL și PNL(Cîțu)-USR”, a precizat Marius Budăi.

Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.