Șeful Direcţiei Instruire şi Doctrină din Statul Major al Apărării a fost înaintat în gradul de general-maior cu două stele Recomandat

Șeful Direcţiei Instruire şi Doctrină din Statul Major al Apărării și locțiitorul șefului Statului Major al Forţelor Navale au fost înaintați în grad prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit anunțului oficial, Daniel Pop, şeful Direcţiei Instruire şi Doctrină din Statul Major al Apărării, a fost înaintat, luni, în gradul de general-maior cu două stele. De asemenea, locțiitorul șefului Statului Major al Forţelor Navale, Marcel Neculae, a devenit contraamiral cu două stele.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele.
Daniel Pop îndeplinește funcția de șef al Direcției instruire și Doctrină începând cu data de 5 decembrie 2022. În 2005 a fost promovat la gradul de maior. În 2006, a fost detașat în cadrul operațiunii ENDURING FREEDOM la Kabul, Afganistan, pentru o perioadă de șapte luni, în calitate de ofițer de legătură cu ministerele afgane de infrastructură și de dezvoltare urbană. În perioada ianuarie-august 2015, a fost dislocat din nou la Kabul, în Afganistan, de data aceasta în calitate de șef al echipei române de consiliere instituțională a Armatei afgane. La întoarcere a fost numit comandant al Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere„ Mircea” din Timișoara. În martie 2016 a fost avansat la gradul de colonel.

În octombrie 2017, a fost numit în funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii Multinaționale Sud-Est, cel mai nou comandament de brigadă al NATO, cu sediul la Craiova. În noiembrie 2019, a fost repartizat în funcția de comandant al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” situată în orașul Iași și promovat la gradul de general de brigadă în decembrie 2020.
Marcel Neculae este locțiitorul șefului Statului Major al Forţelor Navale începând cu data de 13 septembrie 2023.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.