Banii din PNRR pentru dezvoltarea programelor de mentorat Orizont Europa Recomandat

Bogdan Ivan, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, a anunțat un nou proiect finanțat prin PNRR. Este vorba despre un demers care vizează dezvoltarea programelor de mentorat Orizont Europa. Finanțăm proiectul cu 500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, a anunțat ministrul român.

Anunțul a fost făcut la sfrșitul săptămânii trecute.
„Sprijinim comunitatea științifică din România Lansăm investiția i6 din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care finanțăm cu 500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, dezvoltarea programelor de mentorat Orizont Europa”, a transmis Bogdan Ivan.

Ministrul a enumerat domeniile care vor primi finanțare.
„Concret, finanțăm:
Scrierea de proiecte pentru accesarea fondurilor de peste 90 de miliarde de euro din programul Orizont Europa – 1,1 milioane de euro
300 de stagii de lucru de 3 luni în organizații puternice de cercetare-dezvoltare, care au experiență în scrierea și implementarea de proiecte finanțate prin programele-cadru de CDI ale Uniunii Europene, pentru cercetători, medici și cadre universitare – fiecare stagiu beneficiază de o finanțare de 3300 euro/lună
Integrarea în consorții europene pentru participarea la competițiile de proiecte în cadrul Orizont Europa – 130.000 euroUtilizarea infrastructurii luminii extreme, în fizică nucleară – 800.000 de euro.”

Propunerile de proiecte sunt acceptate conform criteriului primul venit, primul servit. Apelul de proiecte se va deschide pe 14.08.2024, iar cererile de finanțare se vor transmite electronic.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.