Proiecte pentru irigații în valoare totală de peste 530 de milioane de euro Recomandat

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță că sute de fermieri au accesat programele pentru dezvoltarea sistemelor de irigație. Este vorba despre programe cu finanțare europeană.

Solicitările au fost depuse de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

„Peste 350 de proiecte au fost depuse de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigații. Proiectele depuse au o valoare totală de peste 530 de milioane de euro, în condițiile în care plafonul maxim alocat este de 400 de milioane. Mă bucur că am reușit să oferim eligibilitate 100% pentru această măsură atât de necesară, având în vedere faptul că fermierii noștri se confruntă de la an la an cu seceta severă”, a explicat ministrul Agriculturii.

Alte proiecte pentru irigații au ajuns la valoarea de peste 20 de milioane de euro.
„La acestea se adaugă 48 de proiecte de investiții pentru înființarea de noi sisteme de irigații secundare depuse de fermieri, în valoare de peste 20 de milioane de euro. Îi asigur pe toți fermierii că reabilitarea și extinderea întregii infrastructuri de irigații este o prioritate pentru noi și vom continua să identificăm permanent noi surse de finanțare pentru infrastructura principală și secundară de irigații”, a precizat Florin Barbu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2024 18:17

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.