George Tuță cere explicații despre lipsa măsurilor de protecția împotriva caniculei în Sectorul 1 Recomandat

Primarul ales al Sectorului 1, George Tuță, solicită Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru sprijinirea cetățenilor în perioada de caniculă. PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare, în lipsa unui răspuns din partea Primăriei Sectorului 1, a anunțat Tuță.

Decizia a fost luată deoarece Administrația Națională de Meteorologie anunță zile succesive de cod galben și portocaliu de caniculă în București. În aceată perioadă vor fi înregistrate temperaturi de 38 de grade la umbră și 45 de grade la soare.

„Am trimis Primăriei Sectorului 1 o solicitare încă de ieri prin care am cerut să fim informați ce măsuri a luat Primăria pentru sprijinirea cetățenilor în aceste zile caniculare (montarea de corturi special amenajate, puncte de hidratare, instalarea de cișmele suplimentare în zonele aglomerate. Este obligația administrației locale să își îndeplinească atribuțiile pentru ameliorarea efectelor temperaturilor extreme. Conform Codului Administrativ (art. 155, alin. 5, lit. b), Primarul are inclusiv atribuția de a gestiona situațiile de urgență”, a anunțat George Tuța.

PNL va deschide două centre de hidratare în zone publice.
„Întrucât până în prezent Primăria Sectorului 1 nu a întreprins nicio măsură vizibilă în sprijinul cetățenilor, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare. Acestea vor funcționa în sediile din Bulevardul Banu Manta nr. 83 și strada Ion Câmpineanu nr. 27, unde pe toată durată caniculei, toți cetățenii vor putea veni să se hidrateze, adăpostindu-se de căldură în spatii cu aer condiționat. Mai mult, sediile noastre sunt pet-friendly, deci cetățenii vor găsi apă și răcoare și pentru animăluțele cu care ar fi la plimbare prin sector”, a adăugat Tuță.
„Rolul Primăriei este de a se îngriji de toți cetățenii Sectorului și vom continua să facem totul pentru ca actuala administrație să-și respecte îndatoririle în scurtul timp pe care-l mai are în Primărie”, a precizat primarul ales George Tuță.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.