Discuții despre plafonul pensiilor neimpozabile.Ciolacu: eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu susține că plafonul pensiilor neimpozabile trebuie să fie sustenabil și predictibil. El a răspuns astfel unei întrebări privitoare la posibila impunere a unui prag de 3.000 de lei în cazul anulării impozitului.

Premierul a mai spus că măsura ar trebui să fie calculată de specialiști.
„Eu vreau ca statul român să fie sustenabil și predictibil. Acest lucru, dacă doriți să purtăm discuția pe colțul mesei și când este an electoral sau când cineva dorește să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine și spune, domnule, mărim. Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se comportă și este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a explicat de ce s-ar putea renunța la plafonul de neimpozitare pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei. „Era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflație”, a spus prim-ministrul. El a cerut Ministerului de Finanțe să prezinte impactul bugetar în cazul aplicării pragului de 3.000 de lei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.