Moldova se apropie de UE: este prima țară care a semnat un parteneriat de Securitate și Apărare cu blocul european Recomandat

Republica Moldova a semnat un parteneriat de securitate și apărare cu Uniunea Europeană. Moldova devine prima țară care încheie un astfel de acord cu blocul comunitar, a anunțat liderul politicii externe a UE, Josep Borrell.

Diplomatul a făcut anunțul marți, pe X.
„Moldova este prima țară care a semnat un Parteneriat pentru Securitate și Apărare cu UE. Acest parteneriat va spori capacitatea de rezistență a țării. El ne va permite să abordăm împreună provocările comune în materie de securitate, să facem angajamentul nostru mai eficient și să explorăm noi domenii de cooperare”, a scris Borrell pe patforma de socializare.
Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat și el că țara sa își propune să se alinieze la Politica Externă și de Securitate Comună a UE. „Este un parteneriat care ne va ajuta să consolidăm capacitățile de apărare, să sporim securitatea cibernetică și să contracarăm tentativele Rusiei de interferență în procesele noastre democratice. Republica Moldova este prima țară care beneficiază de un astfel de parteneriat cu Uniunea Europeană”, a precizat Dorin Recean.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.