Constructor desemnat pentru Parcul de Specializare Inteligentă din Ștei Recomandat

A fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construcția parcului industrial din Ștei, în urma evaluării celor 5 oferte depuse pentru realizarea acestei investiții, a anunțat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. 
 
Valoarea contractului este de 17,9 milioane lei, plus TVA. Pe cele aproape 14 ha ale parcului se vor realiza rețele de apă, canalizare și gaz, racordurile electrice, drumurile interioare și conectarea cu drumul național.
 
„Dacă nu vor fi contestații, la începutul lunii mai vom semna contractul de execuție. Având proiectul tehnic realizat, lucrările vor începe în câteva zile după semnarea contractului, în maxim 6 luni urmând să fie finalizate”,a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. 
 
În paralel cu derularea lucrărilor, din vara acestui an se vor concesiona parcele de teren pentru firmele care vor dori să investească în zonă. Parcul industrial din Ștei va fi o ancoră pentru atragerea de investiții.
 
„Având în vedere distanța mare a zonei față de Oradea, de peste 80 de km, naveta spre locurile de muncă din municipiu este dificilă. Acest proiect, alături de parcul din Beiuș, aduce locurile de muncă aproape de cei care locuiesc în zona celor două orașe și contribuie la revigorarea economică a zonei. Proiectul este rezultatul unui parteneriat cu Primăria Ștei. 60% din fonduri sunt contribuția Consiliului Județean Bihor, 40% fonduri europene, terenul fiind pus la dispoziție de orașul Ștei”, a precizat Ilie Bolojan. 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.