Dan Nica: Am reușit să asigur finanțarea din bani europeni de până la 20% din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru industria oțelului Recomandat

Europarlamentarul Dan Nica anunță că sume importante de la UE vor fi alocate industriei oțelului. Sunt vești extraordinare pentru Galați și pentru România, susține social democratul.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi am reușit să asigur finanțarea din bani europeni de până la 20% din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru industria oțelului. De asemenea, prin programul Tranziția Justă, vor putea fi finanțate companii mari, din industria oțelului și aluminiului, din țările unde PIB-ul este mai mic decât media UE, și anume România. Iar prin programul InvestEu, vor fi sprijinite obiectivele STEP (Platforma Tehnologii strategice pentru Europa) cu până la 6%”, a anunțat europarlamentarul gălățean Dan Nica.

Pentru industria europeană, greu încercată ca urmare a agresiunii Rusiei în Ucraina, acum sunt prevederi care permit ca în Romania să fie adoptate măsuri de sprijinire a investițiilor, vitale pentru economia României, a precizat Nica.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2024 19:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.