Guvernul vrea să facă un împrumut bancar pentru a moderniza Sala Palatului Recomandat

Guvernul României caută surse de finanțare pentru renovarea Sălii Palatului. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că în funcție de rezultatele demersului s-ar putea renunța la proiect pentru construirea unei săli noi.

Negocierile se poartă cu Banca de Dezvoltare

„Nu doar că se impune, dar și pregătim lucrul acesta. Pe acest cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, suntem în momentul de față în negociere pentru un nou împrumut, iar acest împrumut vizează refacerea totală a Operei Naționale Române, inclusiv refacerea Sălii Palatului, pentru a deveni o sală de spectacol, așa cum are nevoie Bucureștiul, pentru a găzdui evenimente culturale de anvergură sau construcția unei săli de spectacol în București, de la zero”, a declarat, la RFI, Raluca Turcan.

Sala Palatului din Capitală va fi renovată sau va fi construită o sală de spectacole de zero, a explicat ministrul Culturii.
„Este cu sau, nu ne permitem să facem și-și. În funcție de cum vor merge negocierile pe Sala Palatului, ne vom orienta. Până una, alta, pe noi ne interesează să obținem sursa de finanțare”, a precizat Turcan.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.