Ciolacu anunță că schema privind amânarea ratelor creditelor agricultorilor afectați de secetă va fi gata repede Recomandat

Proiectul care prevede amânarea temporară a ratelor la creditele producătorilor agricoli afectați de secetă a fost analizat joi de membrii Guvernului. Proiectul a fost analizat în primă lectură de miniștrii.

„Mai avem în primă lectură o măsură importantă: amânarea cu caracter temporar a ratelor la creditele producătorilor agricoli afectați de seceta din 2023”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Prim ministrul a mai spus că măsura va fi finalizată în regim de urgență.

„Sprijin total măsura și știu că se lucrează susținut, atât cu Banca Națională, cât și cu întreg sistemul bancar și Consiliul Concurenței, pentru a găsi cele mai potrivite formule tehnice. Sunt convins că finalizăm repede și această schemă de ajutor pentru fermierii afectați”, a precizat Marcel Ciolacu.

Alte modificări, din setul agreat împreună cu fermierii și transportatorii, vor fi aprobate în ședințe de urgență convocate în weekend sau la începutul săptămânii viitoare.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.