Întâlnire importantă a premierului român cu investitori americanii și cu ambasadorul SUA în România Recomandat

Premierul român Marcel Ciolacu a avut o întâlnire importantă cu investitori americanii și cu ambasadorul SUA. România este și va rămâne o țară sigură și un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul SUA este determinant, a declarat premierul după întâlnirea cu oamenii de afaceri și cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Ann Kavalec.

„Prioritatea Guvernului este să garanteze, în continuare, siguranță cetățenilor și economiei românești și să consolideze rolul României în securitatea regională, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la întrevederea de astăzi cu reprezentanții celor 22 de companii importante din domeniul ingineriei spațiale și al apărării din Statele Unite ale Americii. Prim-ministrul a subliniat interesul României de a crește nivelul investițiilor în sectoarele apărare, IT, inginerie spațială și energie, în contextul crizei de securitate care afectează Europa și Orientul Mijlociu”, au anunțat reprezentanții Palatului Victoria.

Premierul a mai anunțat că România își va respecta promisiunea privind creșterea cheltuielilor pentru apărare de la 2% la 2,5% din PIB.

„România este și va rămâne o țară sigură și un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul Statelor Unite, în contextul Parteneriatului nostru Strategic, este determinant. Misiunea celor 22 de companii americane de top arată cât este de puternică colaborarea noastră și interesul sporit al investitorilor SUA de a transfera expertiză și tehnologii de ultimă generație în România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

În plus, prim-ministrul a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova și Ucraina.
„România este între țările care au oferit cel mai puternic sprijin Ucrainei și Republicii Moldova. Vom continua să oferim acest sprijin și să rămânem un pilon de stabilitate pentru regiune și pentru întreaga Europă. Este suficient să urmărești traseul unui transport de cereale dinspre și către Ucraina pentru a înțelege rolul României. Și din acest motiv am explicat cât este de importantă apartenența României la Spațiul Schengen, inclusiv pentru a facilita rutele de transport către și dinspre Ucraina”, a precizat Marcel Ciolacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.