Grindeanu vrea să scape de spitalele din subordine: „Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății” Recomandat

Spitalele din subordinea ministerului vor fi transferate la MS, la autoritățile locale ori la universitățile de medicină. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”, a explicat demnitarul.

Ministerul Transporturilor coordonează peste 50 de unități medicale.

„În acest moment, e în lucru o reorganizare. Sunt 53 de instituții aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Eu am format o echipă la nivel de minister, condusă de secretar de stat și de secretarul general, astfel încât să reducem din acest număr de instituții din subordinea ministerului. Și vom fi capabili, în perioada imediat următoare, să prezentăm prim-ministrului această reducere pe care o facem. Să știți că voi continua, și mulțumesc sprijinului dat de către vicepremierul Marian Neacșu, să cred că spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă la Sănătate. Ori la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la universitățile de medicină. Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul PSD a mai arătat că reorganizarea respectă directivele europene în materie.
„O să aud în perioada următoare și o să auziți și dumneavoastră din partea multora să spună: <Domnule, nu respectăm diverse directive europene, ș.a.m.d.>. Ba le respectăm și o să respectăm tot cadrul normativ, iar ținta este ca cel puțin jumătate din aceste instituții de care vă aminteam să fie comasate, parte dintre ele transferate”, a precizat Sorin Grindeanu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.