30 de milioane de euro în fonduri europene pentru cercetarea din România Recomandat

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunţat că două apeluri au fost lansate public de Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul MCID, împreună cu Autoritatea de Management pentru Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Apelurile sunt dedicate, pe de o parte, sprijinirii intervenţiilor din regiunile mai puţin dezvoltate şi, pe de altă parte, intervenţiilor din regiunea mai dezvoltată. În concordanţă cu politicile europene, continuăm susţinerea entităţilor publice şi private din domeniul CDI, de a se integra în spaţiul european al cercetării, de a crea premisele colaborării şi cooperării cu cercetători experimentaţi din celelalte state europene”, arată comunicatul de presă al MCID.

Conform sursei citate, apelurile sunt aferente Acţiunii 1.3, Măsura 1.3.1 Finanţarea proiectelor care vizează sinergii cu acţiunile Orizont Europa şi alte programe europene, din cadrul Priorităţii 1 a Programului Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021- 2027.

Apelurile sunt necompetitive, cu depunere continuă, până la epuizarea bugetelor, pe fiecare categorie de regiune, iar suma totală finanţată din Fondul european de dezvoltare regională este de 30 de milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.