Noua lege privind asistența socială vine cu schimbări majore Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri, înainte de ședința de Guvern, că urmează să fie adoptată o nouă legislație în domeniul asistenței sociale. Sistemul se va schimba radical, iar măsurile vor fi luate pentru a nu mai exista scandaluri precum cele de la "azilurile groazei".

"Avem în dezbatere legea pentru modificarea și completarea legislației privind asistența socială. Începem să reformăm din temelii întregul sistem de asistență socială, iar acesta este primul pas. Prin noul cadru legislativ, cu certitudine cazuri ca cele privind azilurile groazei din ultimele luni nu vor mai putea exista. Noua lege vine cu schimbări majore. Au fost înăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale. Nu mai permitem funcționarea vreunui centru social fără vizită în teren a specialiștilor, în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere. Licența provizorie se reduce de la 12 luni la 3 luni și introducem controale inopinate, pentru că furnizorii trebuie să respecte constant legea, nu doar când se licențiază", a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Vor crește sancțiunile penale pentru încălcările noii legislații, iar amenzile vor ajunge până la 100.000 de lei, a precizat Ciolacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.