Marcel Ciolacu anunță că pachetul de reformă fiscală este aproape gata Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că pachetul de reformă fiscală este aproape gata. Veți vedea în două-trei zile tot pachetul, procedura va fi transparentă, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a spus marți că pachetul de reformă fiscală va fi finalizat „în două, trei zile”.

„Nimeni nu-l va trece noaptea, pe furiș. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun amendamente. Totul va fi cât se poate de transparent... Continuăm să scriem actul normativ. Pe urmă, va fi pus în transparență, cum este normal... Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanțe de completare”, a declarat prim-ministrul.

Premierul nu a prezentat amănunte însă a negat că este vorba despre austeritate.

„Am așteptat și am vorbit despre așa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu e nicio austeritate. România a învățat din fosta criză, când s-a făcut o greșeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat, unii care au totuși salarii foarte mari în sistemul bugetar nu pot beneficia și de vouchere de vacanță la fel ca cei aproape 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. Nu am văzut nimic de austeritate”, a precizat șeful Guvernului.

Combaterea evaziunii fiscale și reforma din sistemul administrativ sunt prioritățile pachetului de măsuri.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.