Anchetă complexă în cazul Crevedia. Arafat susține că nu a fost respectată legislația Recomandat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat luni că în cazul Crevedia „nu a fost respectată legislația”. Este treaba Procuraturii, a spus Arafat.

Șeful DSU a cerut răbdare, astfel încât anchetatorii să poată stabili cine a greșit în cazul Crevedia.

„În primul rând, oricând se întâmplă așa ceva trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat și condițiile care au dus la accident, cine l-a generat și cum a fost generat. Un lucru este evident: nu a fost respectată legislația, nu au fost respectate condițiile. Este o stație care este legal închisă. Au comunicat ei că nu mai au activități, dar după care nu știu ce alte subterfugii au găsit ei ca să nu mai fie în competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Deci, aici trebuie văzut ce s-a întâmplat. Și aici nu mai este treaba noastră, este treaba Procuraturii să verifice ce a fost, care sunt responsabilitățile clare și cui trebuie să fie adresate aceste responsabilități, care au dus în final la apariția acestei tragedii”, a explicat șeful DSU, Red Arafat.

Doi oameni au murit în urma exploziilor și incendiului de sâmbătă de la Crevedia. Alți 56, cei mai mulți pompieri, au fost răniți, iar unii sunt în stare gravă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.