INEDIT. Campus mobil pentru studenți din mai multe țări, la Galați Recomandat

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, a anunțat, într-un interviu acordat DC News, că instituția de învățământ superior gălățeană a depus o cerere de finanțare la Comisia Europeană pentru un proiect inedit, cel al unui campus mobil, amplasat pe o navă de pe Dunăre.

„Deocamdată este o propunere, o cerere de finanțare, va fi mâine depunerea, un consorțiu internațional la care a apărut un concept nou: vaporul va fi un campus mobil. Deci, practic, nouă universități din Europa vor organiza misiuni de cercetare, iar în același timp pe navă se va filma încontinuu, deci tot ce se întâmplă acolo va fi filmat, secționat în anumite porțiuni și vor fi cursuri online care vor fi organizate pentru toate universitățile din Europa care sunt amatoare în acest sens", a declarat rectorul universității gălățene.

„Conceptul este deja pus pe hârtie și transmis spre finanțare la Comisia Europeană, sper să ne finanțeze. Mergem pe Dunăre, vor fi cursuri în toate marile orașe unde sunt universități, spre exemplu Budapesta sau Viena, ne oprim, invităm studenții, stăm două zile, vor fi cursuri cu prezență, se vor prezenta laboratoarele și în același timp vor fi difuzate în toată lumea, nu doar în Europa, filmările cu exercițiile, adică vor fi filme mai mult cu scop educațional pentru cei care studiază ecologie, protecția mediului, științele vieții”, a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu la DC News.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.