Proiectul REDAXAN la UDJG Recomandat

6 red 6 red

Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, împreună cu Asociaţia ANCONAV, Asociaţia Arhitecţior Navali şi AGIR Sucursala Galaţi, organizeză vineri, 7 octombrie 2022, Colocviile Constructorilor de Nave - CCN FAN nr.93. Întâlnirea va avea loc în sala D01 de la Facultatea de Inginerie, de la ora 12,00 şi are ca temă prezentarea proiectului complex de cercetare, derulat în cadrul UDJG: „Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN”.
Proiectul presupune în principal realizarea unei nave de cercetare, a unui centru fix de cercetare şi un autolaborator, ce vor găzdui 18 laboratoare dotate cu aparatură şi soft-uri de ultimă generaţie. Participanţii la CCN vor putea afla detalii despre cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene, ce va dispune de laboratoare moderne, în care îşi vor desfăşura activitatea cadre didactice şi cercetători din ţară şi străinătate, chiar de la şef lucrări dr. ing. Dan Drăgan, cel care supraveghează construcţia ei la Şantierul Naval Giurgiu. Nava REXDAN va acoperi o arie geografică mare (2000 de km pe partea navigabilă a Dunării, de la Sulina la Passau-Germania) şi va permite operaţiuni de cercetare ce corespund unor specializări multiple (chimie, biologie, fizică, ştiinţa mediului, ecologie, batimetrie, topografie, chimia atmosferei, dezvoltare durabilă etc).
Proiectul de cercetare REXDAN se implementează în cadrul UDJG în perioada 10.07.2020 – 31.12.2023 şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este crearea unei infrastructuri de cercetare de excelenţă în domeniul de specializare inteligentă - Energie, mediu, schimbări climatice, infrastructură.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.