Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 Recomandat

29 camp 29 camp

În perioada 30 septembrie - 1 octombrie, cercetătorii din consorţiul ReCoNnect invită publicul larg să descopere lumea extraordinară a ştiinţei prin zeci de activităţi destinate minţilor curioase de toate vârstele, în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi prezintă activităţi dintre cele mai diverse în 19 locaţii din ţară, toate gravitând în jurul tematicii generale: „New science, trends and results”.
Evenimentul aduce zona de cercetare de excelenţă din România în faţa publicului larg, oferă zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziţii pentru stimularea creativităţii, a gândirii critice, a curiozităţii. Intrarea este gratuită la toate activităţile propuse de partenerii din consorţiu. Institute de cercetare şi de învăţământ superior de prestigiu din România şi-au unit eforturile pentru a oferi o experienţă spectaculoasă publicului într-un mod interactiv, educativ şi distractiv.
La Galaţi, Noaptea Cercetătorilor se va desfăşura vineri, 30 septembrie, între orele 17.00 – 22.00 în Campusul Ştiinţei, Corpul D. Programul include: observaţii astronomice, ateliere interactive pentru adolescenţi şi copii, demonstraţii cu roboţi, experimente spectaculoase cu substanţe chimice, dar şi multe alte ateliere interesante.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.