×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 807

Salarizarea profesorilor pe masa Guvernului Recomandat

16 sim 16 sim

Mâine, 17 august, “pe masa Guvernului ar trebui să fie un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea profesorilor, care să aducă mai aproape salariile de nivelul din legea 153/ 2017, spune, într-un interviu pentru EduPedu.ro, Simion Hăncescu, liderul FSLI. “Creşterile salariale ar fi între 50-80 de lei pentru profesori de la 1 august, dacă se aprobă proiectul de ordonanţă de Guvern”, mai declară acesta. La rândul său, preşedintele sindicatului FSE “Spiru Haret”, Marius Nistor, spune: “Dacă nu avem certitudinea că se vor acorda sumele necesare, este posibilă o boicotare a începutul de an şcolar”.
La această oră sunt discuţii în coaliţie, potrivit G4Media, unde se discută şi un proiect de ordonanţă de urgenţă, redactat de ministerul muncii privind creşteri salariale ale cadrelor didactice. “Majorările ar fi de 4% şi ar mai fi nevoie de încă 8% până când s-ar atinge nivelul integral al salariului prevăzut în legea 153/2017”, spune Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Discuţiile pe aplicarea legii salarizării au fost blocate din ianuarie, când premierul califica salarizarea angajaţilor din Educaţie ca fiind „la un nivel inacceptabil” şi spunea că „se impun a fi luate, cât mai rapid, măsuri”. Atunci, la întâlnirea cu sindicatele, Guvernul a decis să înfiinţeze „un grup de lucru format din reprezentanţi ai Guvernului şi federaţiilor sindicale reprezentative care va fi coordonat de ministrul Educaţiei. De atunci însă nu au mai fost făcute declaraţii pe acest subiect. Marius Nistor spune într-o declaraţie pentru EduPedu.ro că “am rămas la nivelul acelei declaraţii a premierului, după protestul din mai nu a fost nici un fel de reacţie”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 16 August 2022 16:33

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.