Atragerea studenţilor în învăţământul terţiar universitar ingineresc Recomandat

13 an 13 an

Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti anunţă că pe data de 25.07.2022 se încheie perioada de implementare la proiectul POCU/379/6/21/124651, având titlul „Atragerea de candidaţi (viitori studenţi) la învăţământul terţiar universitar ingineresc şi pregătirea lor pentru cerinţele pieţei muncii actuale”. Conferinţa de închidere a activităţilor proiectului se va desfăşura pe data de 20.07.2022, începând cu ora 12.00, la sediului Liderului de proiect – Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, din bd. Lacul Tei, nr. 122-124.
Obiectivul general al proiectului a fost creşterea accesului şi echităţii în învăţământul superior din România, în vederea diminuării ratei de abandon al studiilor, prin asigurarea de sprijin financiar unui număr de 60 studenţi aparţinând categoriilor vulnerabile şi prin creşterea atractivităţii ofertelor educaţionale complementare dezvoltate prin proiect în special în ceea ce priveşte antreprenoriatul. Printre rezultatele proiectului se pot enumera: un raport de analiză a actualelor oferte de studii şi a problemelor identificate la nivelul grupului ţintă de la fiecare partener cu statutul de universitate, actualizare şi/sau elaborare de oferte de studii complementare pentru licenţă care să ducă la diminuarea ratei de abandon a studiilor universitare, dezvoltarea de oferte educaţionale cu conţinut antreprenorial inovator în învăţământul terţiar universitar din domeniile inginereşti, minim 5 oferte de studii complementare (minim o ofertă de studii complementară la nivelul fiecărui partener cu statut de universitate), minim 5 cursuri/ 5 module de antreprenoriat incluse în ofertele de studii completare dezvoltate în proiect (minim un curs/modul de antreprenoriat proiectat şi derulat la nivelul fiecărui partener cu statut de universitate).
Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea şi SC Omega Trust SRL pe o perioadă de implementare de 30 de luni. Valoarea totală aprobată a proiectului a fost de 6.898.447,03 lei, astfel: asistenţă nerambursabilă - 5.804.963,82 lei (asistenţă financiară nerambursabilă prin Fondul Social European), 914.067,61 lei asistenţă financiară nerambursabilă din Bugetul naţional) şi 179.415,60 lei cofinanţare din partea Beneficiarului. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.