Avem cumva şi alte terenuri de sport gratuite pentru copii? Recomandat

 7 teren 7 teren

Cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000. Guvernul atacase la CCR legea iniţiată de USR. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, miercuri, că va redepune, alături de deputatul Tudor Rareş Pop, proiectul care permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.
Anunţul a fost făcut în contextul în care Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Guvernului şi a stabilit că proiectul este neconstituţional.
„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta. CCR a declarat neconstituţionala legea USR care deschide curţile şcolilor şi oferă copiilor şansa de a se juca într-un mediu sigur. Deşi proiectul a fost votat de toate partidele, premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR. De ce a facut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre maşini, în locuri periculoase, nu în spaţiile amenajate din şcoli care stau închise? Alături de Tudor Rareş Pop – deputat USR, vom redepune proiectul”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.