Ciolacu îi critică pe românii care pleacă în pelerinaj în Israel: să înțelegem că în Israel este război Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pentru românii care vor să plece în pelerinaj în Israel. Stați acasă, acolo este război, a explicat prim-ministrul român.

Premierul a spus că există cetățeni români care nu au fost atenți la avertizările MAE și au mers în Israel.

„Eu am o singură rugăminte, să înțelegem că în Israel este război, să înțelegem situația și gravitatea și că nu putem face pelerinaj în această perioadă. Știm că există cetățeni români care poate nu au fost suficient de atenți la avertizările statului român și MAE și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că vor trebui să se întoarcă de urgență”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a avertizat că repatrierile sunt dificile.

„Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, pentru anumite persoane vulnerabile, statul român le va înapoia banii. Mai mult, am văzut un preț fix la Tarom de 350 de euro. Le mulțumesc celor de la Tarom pentru decizie pentru că ei, prin acest preț, și-au acoperit numai costurile. Mai mult, foarte multe companii nu au riscat. Tarom a făcut acest lucru”, a precizat Marcel Ciolacu.

Compania Tarom a efectuat mai multe zboruri pentru a transporta cetățenii români surprinși în Israel de atacul Hamas.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.