Veste bună de la MIPE: în contul BNR va ajunge suma de 2,75 miliarde euro prin PNRR Recomandat

România va primi încă 2,7 miliarde de euro prin intermediul unei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ministerul a anunțat că au fost autorizate plățile pentru cea de-a doua tranșă a sprijinului nerambursabil și pentru a doua tranșă a sprijinului sub formă de împrumut

. „În urma evaluării parțial pozitive cu privire la cererea de plată a României, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2021/241 privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, s-a autorizat plata contribuției financiare pentru cea de-a doua tranșă cu o valoare de 3,16 miliarde euro în cadrul PNRR (din care 2,14 miliarde euro sprijinului nerambursabil și 1,02 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut)”, a transmis joi MIPE.

România va primi suma de 2,75 miliarde euro deoarece din total va fi scăzut procentul aferent prefinanțării. Banii vor fi virați în contul BNR Până în prezent prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România a încasat suma totală de 6,35 miliarde euro.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.