Grindeanu anunță că România ar putea avea încă 250 de kilometri de autostradă până în 2025 Recomandat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că România ar putea avea încă 250 de kilometri de autostradă și drum expres până în 2025.

Estimarea ministrului este realizată în funcție de contractele semnate începând din 2022.

„Pe ceea ce am lucrat în 2022, am contractat acele sume de peste 10 miliarde euro, 10,6 miliarde ca să fiu mai exact. Asta înseamnă că anul acest şi anul viitor, minimul pe care să îl dăm în circulaţie să fie de 100 km pe an. Cred că, până la sfârşitul anului 2024, o să dăm în folosință cel puţin 250 de km de autostradă şi drum expres. Adică într-un an şi ceva”, a explicat Grindeanu.

Mai multe sectoare de drum vor fi date în folosință în următoarea perioadă.

„Anul acesta se dau în circulaţie încă 31 km pe drumul expres Craiova-Piteşti. Se dă în 10 zile maximum un lot în Transilvania, de la Nuşfalău la Suplacul de Barcău care este de 14 km şi se atinge acea bornă de 1.000 km de autostradă şi drum expres din România. Se dă în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii în această toamnă, cu un mic semn de întrebare, dacă va fi o toamnă ploioasă va fi dificil de terminat acest tronson, dacă nu va fi ploioasă, nu vor fi probleme”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.