Mii de delegați din peste 40 de țări vor participa la Congresul Partidului Popular European de la București Recomandat

Congresul Partidului Popular European care va pregăti alegerile europarlamentare se va desfășura la București. Arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis, susțin liberalii români.

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE) a decis marți ca Partidul Național Liberal să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

„Decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susținere și de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală și de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Obiectivul principal al congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

La eveniment vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări. Nu vor lipsi șefii de state și de guverne, dar și președinții de partide din partea PPE. De asemenea, la București vor veni președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și toți comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.