Ministrul Muncii: Contăm pe expertiza UNICEF pentru a implementa reforma sistemului de asistență socială Recomandat

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunță că parteneriatul dintre MMSS și UNICEF va continua în interesul persoanelor vulnerabile.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a avut o nouă întâlnire cu reprezentanta UNICEF pentru România, Anna Riatti.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și UNICEF au un parteneriat de lungă durată, iar discuţiile au vizat modul în care UNICEF se poate implica şi în elaborarea legislaţiei secundare pe pachetul de legi privind reforma asistenţei sociale. UNICEF va acorda asistență tehnică în acest sens și va lucra împreună cu specialiștii #MMSS pentru dezvoltarea serviciilor sociale din România.

”Avem un parteneriat solid și de lungă durată atât cu Banca Mondială, cât și cu UNICEF. Contăm pe expertiza UNICEF pentru a implementa reforma sistemului de asistență socială și pentru ca acest proces să fie de calitate și în interesul persoanelor vulnerabile. Avem în vedere extinderea ariei de cooperare și în domenii precum strategia de incluziune a persoanelor fără adăpost. Mulțumesc doamnei Anna Riatti și UNICEF pentru buna colaborare! Împreună putem gândi şi implementa politici publice mai bune!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

La întâlnirea de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale au mai participat Yusuf Bafozoda, expert politici sociale, și Voichița Tomuș, specialist protecția copilului în cadrul UNICEF.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 19:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.