Centrul de Mari Arși din Târgu Mureș va fi construit cu fonduri de la Banca Mondială Recomandat

Ministrul Sănătății din România și reprezentantul Băncii Mondiale au semnat contractul pentru construcția Centrului de Mari Arși din Târgu Mureș. Evenimentul avut loc luni.

Centrul de Mari Arși din Târgu Mureș va fi construit cu fonduri de la Banca Mondială. Alexandru Rafila a anunțat că instituția va avea cinci paturi pentru pacienți în stare critică și alte 10 paturi de tip terapie intermediară și îngrijire post-operatorie.
„Ele se alătură celor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara, unde lucrările sunt deja avansate, unde sunt 6 paturi pentru mari arși, șase paturi pentru arși intermediari post-critici și alte 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstrucivă, iar la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, de asemenea, un șantier aflat în derulare, 15 paturi pentru pacienții critici, 10 paturi pentru pacienții intermediari și pacienți post-critici, 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă”, a transmis Rafila.
În prezent, pacienții cu arsuri grave sunt transportați la spitale din străinătate.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.