Rafila: unii oameni care fac de gardă nu catadicsesc să îşi vadă pacienţii aşa cum ar trebui să o facă Recomandat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că sistemul de sănătate din România are două viteze. El spune că sunt medicii care vin de acasă, din timpul lor liber, pentru a salva vieţi, în timp ce alții refuză să consulte pacienţii.

„Avem un sistem de sănătate cu două viteze. Avem un sistem de sănătate care oferă sacrificiu din partea medicilor, devotament. Au fost oameni care au venit de acasă, fără să îi cheme nimeni, să trateze pacienţii. Şi avem şi o parte din sistemul de sănătate unde oameni care fac de gardă nu catadicsesc să îşi vadă pacienţii aşa cum ar trebui să o facă, nu din obligaţie. Noi tot timpul discutăm de obligaţii. Să fii medic ai nu numai un jurământ, ai o conştiinţă şi o datorie să îţi exerciţi profesia. Pacientul trebuie să fie, într-adevăr, în centrul atenţiei personalului medical. Se întâmplă peste tot aşa şi aceste cazuri cum au fost cele de la Urziceni şi Botoşani crează foarte mari frustrări şi lipsă de încredere în sistemul de sănătate (…) E clar că avem această separare a serviciilor medicale în România”, a declarat Alexandru Rafila

La Urziceni, o tânără a fost lăsată să nască pe trotuarul din curtea spitalului, în timp ce la Botoșani o femeie însărcinată a murit deoarece timp de mai multe ore medicul a refuzat să o consulte.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.