×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 807

Parlamentarii se vor întruni în sesiune extraordinară pentru a modifica legea pensiilor speciale Recomandat

Parlamentul se va întruni în sesiune extraordinară pentru modificarea legii pensiilor speciale. Primul demers a fost făcut de președintele Senatului, Nicolae Ciucă. El a convocat conducerea Senatului pentru a stabili pașii de urmat.

Biroul Permanent al Senatului se va întruni marți, așa cum a anunțat Ciucă.

„Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Anunțul a fost făcut la puțin timp după publicarea motivelor de neconstituționalitate descoperite de judecătorii Curții Constituționale a României.

„Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale”, a adăugat Ciucă.

Modificarea legii trebuie făcută în regim de urgență deoarece actul normativ reprezintă o obligație asumată de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. În caz contrar, România ar putea pierde sume uriașe de bani.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.